Wat is de Kettlebell Workout?

Ad oktober 1, 2013 0
Wat is de Kettlebell Workout?

De kettlebell workout is een serie van oefeningen die worden gedaan met de kettlebell: een gewicht in de vorm van een bal met een handvat eraan vast. Het is een zeer uniek en effectief hulpmiddel waarmee je je hele lichaam kunt trainen. Ze worden al honderden jaren gebruikt voor allerlei trainingsdoeleinden. Het materiaal bestaat meestal volledig uit gietijzer, maar er zijn nu ook steeds meer kettlebells op de markt met vinyl bekleding of een rubberen handvat. Kettlebells komen oorspronkelijk uit Rusland en ze werden in het begin dan ook vooral gebruikt in het Russische leger om de militairen mee te trainen (Russisch: ‘girya’). Tegenwoordig worden ze steeds meer gebruikt in de sportschool vanwege de diversiteit en effectiviteit van de oefeningen.

Veelzijdig

De kettlebell is erg veelzijdig en de verschillende oefeningen kunnen gebruikt worden als complete trainingsmethode. Bijna alle denkbare fitnessoefeningen zijn met behulp van een kettlebell mogelijk om uit te voeren. Omdat er een handvat aan het gewicht zit is de gewichtsverdeling anders dan bij normale gewichten. Je creëert tijdens het vasthouden met je arm een soort hefboom. Je moet je steeds nét nog even wat beter inspannen om de oefeningen goed te kunnen doen dan bij andere gewichten zoals de dumbbell of barbell. Dit maakt dan ook het verschil met die traditionele gewichten. Wanneer je regelmatig traint met de kettlebell zul je:

  • Lichaamsvet verliezen
  • Je spieren versterken
  • Je algemene conditie verbeteren
  • Je flexibiliteit verbeteren
  • Je balans verbeteren
  • Je houding verbeteren

Zoals je ziet zorgt de kettlebell er niet alleen voor dat je vet verliest: er zijn nog veel meer positieve effecten die de verschillende oefeningen met zich mee zullen brengen. Vanwege de verschillende gewichten waarin kettlebells zijn te verkrijgen en de diversiteit van de oefeningen is de kettlebell workout geschikt voor iedereen. Man en vrouw, jong en oud, de serieuze sporter en de beginner. De compacte vorm zorgt ervoor dat een kettlebell heel makkelijk is mee te nemen en op te bergen. Daarnaast zijn de oefeningen vrijwel overal uitvoerbaar. Je bent zo dus niet langer afhankelijk van bijvoorbeeld een sportschool om aan je lichaam te kunnen werken. Omdat het materiaal zo goed als onverslijtbaar is gaat het gewicht ook je hele leven lang mee. Al met al is de kettlebell workout een unieke, effectieve en veelzijdige workout die met een beetje inzet al snel tot resultaat leidt!

Ben je iemand die liever actief tegen overgewicht vecht in plaats van het alleen volgen van een dieet? De Kettlebell Workout is een supereffectief middel om niet alleen vet te verbranden, maar om je hele lichamelijke balans te herstellen.

Dit 12-weekse coaching programma van Jesse van der Velde helpt je om echt alles uit deze effectieve manier van trainen te halen voor een maximaal resultaat.

Post Een Reactie »