Pas op: 7 Sluwe Dikmakers

Ad mei 19, 2015 0
Pas op: 7 Sluwe Dikmakers

We weten allemaal dat je snel dik kunt worden van hele vette voeding zoals patat en chips of voeding met veel verkeerde suikers zoals gebak. Er zijn ook soorten voeding waar je misschien wat minder snel van zou denken dat ze je dik kunnen maken. Dit bijvoorbeeld omdat ze wel als heel gezond bekend staan zoals bepaalde fruitsoorten. Om je hier een beetje mee te helpen staan hieronder zeven sluwe dikmakers waar je het eerst misschien niet van zou verwachten…

1: Bananen

Bananen zijn gezond, lekker en heel makkelijk mee te nemen als bijvoorbeeld een tussendoortje. Toch moet je hiermee oppassen, ze zijn namelijk heel erg calorierijk. Ze leveren al snel zo’n 85 kilocalorieën per 100 gram. Het is bij het fruit dieet één van de soorten waarbij wordt aangeraden om ze echt met mate te nemen. Sommige fruitdiëten laten je zelfs helemaal geen bananen eten.

2: Muesli

Een bord muesli in de ochtend lijkt op het eerste gezicht een gezonde keuze. Kijk wel goed uit welke muesli je neemt. In veel soorten muesli die je tegenwoordig in de supermarkt vindt zit namelijk veel toegevoegde suiker en vet. Dit maakt de muesli een stuk minder gezond. Ook gaat het aantal calorieën erdoor omhoog. Je kan er beter voor kiezen om je eigen muesli te maken!

3: Gedroogd fruit

Gedroogd fruit is lekker als tussendoortje en ook vrij gezond. Het is een goede vervanging voor bijvoorbeeld snoep. Pas wel op dat je er niet te veel van eet want gedroogd fruit bevat veel meer calorieën dan vers fruit. Voorbeeld: 100 gram gedroogde abrikozen bevat zo’n 274 kilocalorieën terwijl 100 gram verse abrikozen maar 60 kilocalorieën bevat. Een heel groot verschil dus!

4: Voorverpakte maaltijdsalades

Een voorverpakte maaltijdsalade wordt vaak gezien als een makkelijke, vrij gezonde vervanging voor bijvoorbeeld een normale avondmaaltijd. Toch zijn ze niet zo gezond als de meesten denken. Meestal zitten ze vol met zout, vet en conserveringsmiddelen. Ook zijn ze niet echt geschikt als je wilt afvallen. Zo bevat een maaltijdsalade vaak meer calorieën dan een diepvriespizza!

5: Energierepen

Energierepen zijn heel populair, zeker bij mensen die aan de lijn zijn. Vaak worden ze gegeten als maaltijdvervangers. Wat veel mensen niet weten is dat deze repen heel rijk zijn aan calorieën. Vaak bevat zo’n reep wel 400 tot 500 kilocalorieën! Als je zo’n reep als maaltijdvervanger neemt zorg er dan dus ook voor dat je niet binnen een halfuur weer wat anders gaat eten.

6: Vruchtensappen

De meeste vruchtensappen uit de supermarkt bestaan uit gedroogd fruitpoeder en water. Vitamines en mineralen zitten er niet zoveel meer in. Wel zit in de sappen vaak erg veel suiker. Vruchtensappen die echt bestaan uit het sap van vers fruit zijn gezonder, maar bevatten ook veel suiker. Eén glas per dag is voldoende, anders zullen de calorieën snel optellen.

7: Alcohol

Een lekker wijntje of ander drankje op z’n tijd is vaak echt even genieten. Toch moet je goed uitkijken dat je niet teveel drinkt. Alcohol bevat namelijk heel veel calorieën. Zo zitten er in een glas rode wijn (100 ml) wel 82 kilocalorieën. In zoete rode wijn nog veel meer! Ook is veel alcohol natuurlijk niet zo goed voor je lever, een orgaan dat je juist helpt bij het verbranden van vet.

Denk jij eraan om serieus overtollig vet te verbranden, zonder honger te lijden? Lees dan eens de Afslank Receptenbijbel. Hierin wordt je stap voor stap verteld hoe je met makkelijk te bereiden, lekkere maaltijden je persoonlijke doel kunt halen.

Met deze recepten leer je hoe je zonder te jojoën blijvend vet kunt verliezen op een verantwoorde manier.

Post Een Reactie »