Snaaien voor het Slapen: Wel of Niet Doen?

Ad maart 16, 2015 0
Snaaien voor het Slapen: Wel of Niet Doen?

“Als je voor het slapengaan nog eens gaat snaaien zal die voeding in de nacht rechtstreeks worden opgeslagen als vet.” Dit is iets wat je heel vaak leest of hoort en het klinkt ook vrij logisch: in de nacht zouden de laat binnengekregen calorieën niet meer nodig zijn waardoor je lichaam de calorieën opslaat. De waarheid van deze stelling ligt alleen iets anders dan je in eerste instantie zou denken. Heeft het tijdstip waarop je eet invloed op je gewicht of maakt het helemaal niets uit?

Verstoorde energiebalans

Zoals de meesten nu inmiddels wel weten zorgt een verstoorde energiebalans voor overgewicht. Als je meer calorieën binnenkrijgt dan je verbruikt worden de overige calorieën opgeslagen wat resulteert in vetopslag. Ondanks sommige verhalen heeft onderzoek duidelijk laten zien dat het tijdstip waarop je eet de vetopslag niet beïnvloedt. Als je aan je gewicht wilt werken is dus puur de totale calorie-inname van belang en niet het tijdstip waarop je die calorieën binnenkrijgt. Het is ook niet zo dat voor het slapengaan geen calorieën meer worden gebruikt. Je lichaam heeft altijd energie nodig, ook tijdens het slapen. Zo is er de stofwisseling die 24/7 doorgaat en ook het herstel van je lichaam en geest na een drukke dag kost je lichaam energie! Zolang je op een dag een gezond aantal calorieën binnenkrijgt maakt het tijdstip waarop je eet dus helemaal niets uit.

’s Avonds sneller te veel

We weten nu dat het in principe niet uitmaakt of je nou ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat eet als je wilt afvallen. Toch kan de avond wel een valkuil zijn voor sommigen. Wanneer je bijvoorbeeld in de avond een leuke film aan het kijken bent en je hebt een dikke zak chips naast je liggen, is deze zomaar leeg achter de buis. In zo’n situatie blijf je namelijk vaak ongemerkt lekker dooreten. Helaas zijn dat toch weer een hoop extra calorieën die je totale inname die dag doen verhogen. Als je in het weekend ’s avonds wat vrienden of familie over de vloer krijgt kan het ook lastig gaan worden. Met een lekker drankje en die gezelligheid ben je heel snel door de klaargemaakte hapjes heen. Misschien moeten er zelfs maar wat nieuwe gemaakt worden. Zoals je ziet zit het gevaar hem dus steeds in het ’s avonds te veel eten, het tijdstip op zich maakt niets uit. Heb je overdag niet zoveel gegeten, dan kun je ’s avonds wat meer nemen maar blijf altijd op de calorieën letten.

Denk jij eraan om serieus overtollig vet te verbranden, zonder honger te lijden? Lees dan eens de Afslank Receptenbijbel. Hierin wordt je stap voor stap verteld hoe je met makkelijk te bereiden, lekkere maaltijden je persoonlijke doel kunt halen.

Met deze recepten leer je hoe je zonder te jojoën blijvend vet kunt verliezen op een verantwoorde manier.

Post Een Reactie »