Lekker & Gezond: Het Fruit Dieet

Ad april 14, 2015 0
Lekker & Gezond: Het Fruit Dieet

Voor de zoetekauwen en fruitliefhebbers die graag een paar kilootjes kwijt willen is er een hele lekkere oplossing: het fruit dieet. Dit bijzondere dieet waarbij vers fruit centraal staat is naast heel lekker ook nog eens veelzijdig: er is namelijk keuze uit talloze verschillende soorten fruit. Het fruit dieet is niet echt geschikt voor de lange termijn, maar door om de twee dagen een dag normaal te eten is het dieet langer vol te houden. Zo kun je er optimaal de vruchten van plukken!

Het fruit dieet heeft een zuiverend effect

Zoals de naam al zegt is de basis van het fruit dieet: fruit. Het is belangrijk dat het fruit rijp is en het liefst ook nog vers. Onrijp fruit is moeilijk te verteren door het lichaam. Dit kan weer klachten als buikpijn en diarree veroorzaken. Ook zullen bij onrijp fruit niet alle voedingsstoffen door het lichaam worden opgenomen wat juist wel belangrijk is bij dit dieet. Het is heel nuttig om naast het fruit elke dag minstens twee liter water te drinken. Omdat de meeste soorten fruit veel vocht bevatten heeft het fruit dieet ook een zuiverend effect op het lichaam. Als je dagelijks twee liter water drinkt zal dit effect versterkt worden. Naast water is het tijdens het dieet gewoon toegestaan om thee en koffie te drinken. Zorg er wel voor dat je hier geen suiker of melk aan toevoegt!

Kijk uit voor fruit met veel calorieën

Er is bij het fruit dieet geen limiet voor de hoeveelheid fruit die je op een dag mag eten. Dit komt omdat de meeste soorten fruit vergeleken met andere voedingssoorten niet heel rijk zijn aan calorieën. Zo kun je dus in principe de hele dag door wel wat eten en zul je tijdens het dieet het hongergevoel vermijden. Zeker als je ervoor zorgt dat je verdeeld over de dag veel kleine porties neemt. Wel is het handig om te weten hoeveel calorieën de verschillende fruitsoorten precies bevatten. Hieronder een aantal fruitsoorten met de kilocalorieën per 100 gram:

  • Appel > 55
  • Sinaasappel > 45Fruit dieet
  • Banaan > 85
  • Kiwi > 60
  • Peer > 55
  • Aardbei > 35
  • Meloen > 45
  • Avocado > 170
  • Abrikoos > 60
  • Perzik > 40

Zoals je ziet ligt het verschil in calorieën bij de meeste soorten niet zo heel hoog. Wel zijn er een paar uitzonderingen: de banaan en avocado. Deze bevatten in verhouding wel vrij veel calorieën. Zorg er dus voor dat je je hiermee niet helemaal vol gaat eten, maar neem ze met mate.

Hou het dieet langer vol met de 2-1-2 methode

Het fruit dieet kan op twee verschillende manieren gevolgd worden. Sommigen kiezen ervoor om tijdens het dieet elke dag gewoon alleen fruit te nemen. Omdat je bij het eten van fruit alleen niet alle essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt, is het dieet op deze manier niet heel lang vol te houden. Het maximumaantal dagen ligt dan ongeveer rond de zeven. Na die zeven dagen zul je naast fruit ook weer andere voeding moeten gaan nemen. Een andere, betere manier om het fruit dieet te volgen is om steeds twee dagen alleen fruit te nemen en daarna één dag normaal te eten. Op deze manier zorg je ervoor dat je lichaam niet lang zonder belangrijke voedingsstoffen zoals gezonde vetten en eiwitten hoeft te zitten. Zo is het dieet wel tot drie weken vol te houden:

fruit dieet

“Het dieet zal je helpen om fruit meer te waarderen als een belangrijk onderdeel van een gezonde voedingsstijl”

Wanneer je stopt met het fruit dieet en weer teruggaat naar je eigen eetpatroon is het goed om het dieet rustig af te bouwen. Zorg ervoor dat je na zo’n zeven dagen weer normaal eet. Misschien heb je wel zo erg van het dieet genoten dat je hebt besloten om voortaan sowieso meer fruit te gaan eten. Dat is een hele goede keuze want fruit helpt je bij het krijgen van een gezond lichaam en een gezond lichaam is nou eenmaal beter in staat om overtollig lichaamsvet snel en effectief af te breken. Verwacht met het fruit dieet vanwege het maximum van slechts drie weken geen extreme resultaten. Toch kan het dieet je goed op weg helpen. Niet alleen om gezond af te vallen, maar ook om fruit meer te waarderen als een belangrijk onderdeel van een gezonde voedingsstijl!

Denk jij eraan om serieus overtollig vet te verbranden, zonder honger te lijden? Lees dan eens de Afslank Receptenbijbel. Hierin wordt je stap voor stap verteld hoe je met makkelijk te bereiden, lekkere maaltijden je persoonlijke doel kunt halen.

Met deze recepten leer je hoe je zonder te jojoën blijvend vet kunt verliezen op een verantwoorde manier.

Post Een Reactie »