Met Groene Thee Afvallen?

Ad juni 3, 2014 0
Met Groene Thee Afvallen?

Er worden heel veel positieve werkingen aan groene thee toegeschreven. Zo zou het de huid en haren doen stralen, alzheimer vertragen en zelfs helpen tegen kanker. Wat je ook vaak hoort is dat het goed helpt bij overgewicht. Kun je echt met groene thee afvallen of is hier niets van waar?

Sneller vet verbranden

Groene thee komt oorspronkelijk uit China. Het verschilt van andere soorten thee zoals zwarte en Oolong thee doordat het een stuk minder bewerkt is. Hierdoor blijft de thee groenig van kleur en behoudt het veel van de natuurlijke, nuttige stoffen. Groene thee is heel gezond voor het lichaam. Dit komt voornamelijk door de aanwezigheid van heel veel antioxidanten waaronder catechines. De catechine epigallocatechin gallate, afgekort EGCG is hierbij het belangrijkst. Ook mensen met overgewicht kunnen hier veel baat bij hebben. EGCG zorgt er namelijk onder andere voor dat de stofwisseling wordt gestimuleerd. Hierdoor kan je lichaam sneller vet verbranden. Dit effect komt vooral door de combinatie met cafeïne dat ook aanwezig is in groene thee. Hiernaast zorgen fenolen in groene thee ervoor dat de vetcellen hun inhoud sneller kunnen afgeven aan het bloed.

Geen wondermiddel

Naast de stimulerende effecten van groene thee op de vetverbranding zorgt de thee er ook nog voor dat de afvalstoffen die vrijkomen bij de vetverbranding effectiever worden afgevoerd. Een heel scala aan positieve effecten heeft deze thee dus. Toch moet je nu niet denken dat groene thee je nieuwe wondermiddel gaat worden, want dat is het jammer genoeg nou ook weer niet. Het is niet zo dat je met vijf kopjes groene thee per dag kilo’s aan lichaamsvet verliest zonder er verder ook maar iets voor te doen. Voor afvallen bestaan jammer genoeg geen wondermiddelen en je zult er altijd enige moeite voor moeten doen. Als je wilt afvallen is het heel belangrijk dat je goed op je voeding let en dat je regelmatig beweegt. Wanneer je dit doet kan de groene thee een supergoed middel zijn om je gewichtsverlies een extra boost te geven. Het zal ervoor zorgen dat je een stuk sneller resultaat ziet. Ook zul je merken dat de verloren kilo’s niet zo maar weer terugkomen.

Uit een onderzoek naar groene thee en afvallen bleek dat mensen die dagelijks groene thee drinken ongeveer 1,3 kilo zullen afvallen binnen vier tot twaalf weken. Puur door het drinken van de thee, zonder ook maar enige extra moeite! Je kunt je wel voorstellen dat als je hiernaast ook nog eens met een gezond voedingspatroon begint en voldoende beweegt je nog veel meer kilo’s zult kwijtraken. Belangrijk als je met groene thee wilt afvallen is dat je dagelijks ongeveer drie tot vijf kopjes drinkt. Deze hoeveelheid werkt het meest effectief en meer drinken heeft weinig zin. Ook is voldoende nachtrust essentieel voor een maximaal effect. Het maakt qua effectiviteit niet heel veel uit wat voor soort je neemt. De iets duurdere soorten zoals Japanse en Chinese groene thee zijn kwalitatief vaak wel iets beter vergeleken met de standaard groene thee in de supermarkt. Zorg ervoor dat je het water laat afkoelen tot ongeveer 75 graden voordat je de thee laat trekken.

Lees ook: afvallen met chocola

Post Een Reactie »