Jesse van der Velde

Ad september 27, 2013 1
Jesse van der Velde

“Gezond van binnen, is mooi van buiten”, dat is zijn visie. Jesse van der Velde is Nederland’s eerste ‘verjongingscoach’. Jesse is jaren terug een sportschool begonnen en daar begon hij met het coachen van mensen. Hij heeft enorm veel ervaring opgedaan als sportcoach en kwam erachter dat bij een gezonde leefstijl meer komt kijken dan alleen beweging. Hij ontdekte dat naast beweging, voeding en bewustzijn ook heel belangrijk zijn voor een gezond lichaam. Nu richt Jesse zich volledig op het helpen van mensen als verjongingscoach. Jesse’s methodes zijn erg populair bij zowel jonge als oudere mensen en hij heeft in september 2012 zelfs een boek uitgebracht: “Voor Altijd Jong”. Dit boek werd een bestseller die Jesse nog meer bekendheid heeft gegeven.

De opleidingen die Jesse van der Velde heeft gevolgd zijn:

  • Sport & Bewegen (2006)
  • Certified Master Kettlebell Instructdor (2007)
  • Certified Strength & Conditioning Specialist Level 1 (2008)
  • Biosignature Practicioner (2008)
  • Certified Strength & Conditioning Specialist Level 2 (2009)
  • Trainer Hormoonfactor (2011)

Jesse is al sinds 2004 een personal trainer. Hij heeft meer dan 400 mensen persoonlijk begeleid en meer dan 9000 mensen geholpen met seminars en andere informatieprogramma’s. Jesse staat erom bekend dat hij mensen altijd heel goed weet te motiveren. Hieronder een stukje citaat van een interview met Jesse van der Velde (Privé, 2012):

“Als personal coach realiseerde ik me dat mensen altijd maar bezig zijn met afvallen en het gegeven dat hun lijf niet goed genoeg is. Daar wilde ik graag iets aan doen. Ik ben toen allerlei trainingen en opleidingen gaan volgen met betrekking tot voeding en uiteindelijk was voor mij het plaatje compleet. Feit is dat hormonen een heel belangrijke rol spelen bij gewichtstoename. Als je vet opslaat, zijn je hormonen uit balans. Dat kan komen doordat je bijvoorbeeld te veel suikers eet, waardoor je structureel een te hoge suikerbalans hebt en het lichaam te veel van het insulinehormoon aanmaakt. Maar er zijn ook stresshormonen en schildklierhormonen die leiden tot vetopslag. Ook van stress word je dik, het stresshormoon cortisol leidt absoluut tot vetopslag in je lichaam. Als je vet kwijt wilt moet je je lijf van binnen dus goed gezond zien te krijgen. En gezond van binnen is mooi van buiten.” – Jesse van der Velde

One Comment »

  1. recepten zonder koolhydraten november 30, 2014 at 16:45 - Reply

    Ik moet wel toegeven dat Jesse die weet waar hij het over hebt! Heb een conferentie van hem bijgewoond en heb daar heel wat geleerd in zijn korte presentatie!

Post Een Reactie »