Afvallen, Waarom?

Ad oktober 14, 2013 0
Afvallen, Waarom?

Je kent het vast wel: als goede voornemen heb je besloten om in het nieuwe jaar een stuk gezonder te gaan eten en om een paar kilo af te vallen. Nog geen twee weken later zit je alweer in hetzelfde patroon als daarvoor en is er nog geen kilootje af. Gebrek aan motivatie is vaak de reden dat er wordt gestopt met een dappere poging om af te vallen. Jammer en zonde van de tijd! Wanneer je echt weet waar je het voor doet ben je mentaal sterker om een dieet of workout vol te houden. Dus stel jezelf bij de eerstvolgende poging de vraag: “Waarom wil ik eigenlijk afvallen?”

Meer redenen = meer motivatie

Als je iemand vraagt waarom diegene wil afvallen zul je meestal als reden te horen krijgen dat een dikke buik niet aantrekkelijk is. Iedereen wil er goed uitzien, daarom willen mensen met overgewicht die dikke buik kwijt. Iemand met een slanke taille heeft sneller een positief zelfbeeld dan iemand die dik is. Dit is heel herkenbaar en eigenlijk de grootste reden waarom mensen beginnen met afvallen. Toch is het belangrijk om te beseffen dat het verliezen van gewicht voor nog veel meer positieve veranderingen zorgt. Hoe meer veranderingen, des te meer redenen om af te vallen → des te meer motivatie om er mee te beginnen en het ook vol te houden! Hieronder staan verschillende redenen opgesomd, verdeeld in geestelijk en lichamelijk.

Geestelijk:

 • Je krijgt veel meer zelfvertrouwen
 • Je wordt trots op jezelf, je hebt bewezen dit te kunnen
 • Je krijgt het gevoel echt iets bereikt te hebben
 • Je zit lekkerder in je vel

Lichamelijk:

 • Je algemene gezondheid verbetert
 • Je conditie verbetert
 • Gewrichtsklachten worden verholpen of voorkomen
 • Je vergroot de kans op zwangerschap
 • Je vermindert het risico op verschillende hart- en vaatziektes
 • Je vermindert het risico op verschillende soorten kanker
 • Je vermindert het risico op diabetes

Door af te vallen kweek je zelfvertrouwen en dit heeft weer een heel positief effect op andere dingen. Denk maar eens aan het krijgen van een baan of het vinden van een geliefde. Ook zul je trots op jezelf worden omdat je hebt bewezen dit echt te kunnen. In het begin heb je de afspraak met jezelf gemaakt om gewicht te verliezen, na de inspanning is dit gelukt en heb je je doel gehaald. Je weet nu dat je echt iets hebt bereikt, iets wat lang niet iedereen lukt! Je zit lekkerder in je vel en maakt je niet meer druk over wat anderen over je zouden kunnen denken.

Naast dat er op geestelijk vlak veel verandert, verandert er lichamelijk ook veel. De algemene gezondheid verbetert sterk. Je krijgt een veel gezondere bloedsomloop en de bloeddruk wordt verlaagd. Ook zal je conditie vooruit gaan en dat merk je snel: traplopen en fietsen kost je veel minder moeite dan voorheen en je hebt dagelijks veel meer energie. Gewrichtsklachten kunnen worden verholpen, of als je die nog niet had voorkomen. Je vergroot zelfs de kans op zwangerschap als je je overgewicht kwijtraakt! Als dat de dames niet motiveert…

Het risico op verschillende hart- en vaatziektes wordt aanzienlijk verminderd na gewichtsverlies. Denk hierbij bijvoorbeeld aan beroertes, hartinfarcten en trombose. Ook verminder je het risico op heel veel verschillende soorten kanker zoals: slokdarm-, schildklier-, nier-, baarmoeder- en galblaaskanker. Dat ook het risico op diabetes wordt verminderd is bij de meesten wel bekend. Al deze positieve effecten moeten je motiveren om te gaan afvallen. Denk eraan de eerstvolgende keer dat je weer een poging waagt en maak jezelf mentaal sterk om het echt vol te houden!

Denk jij eraan om serieus overtollig vet te verbranden, zonder honger te lijden? Lees dan eens de Afslank Receptenbijbel. Hierin wordt je stap voor stap verteld hoe je met makkelijk te bereiden, lekkere maaltijden je persoonlijke doel kunt halen.

Met deze recepten leer je hoe je zonder te jojoën blijvend vet kunt verliezen op een verantwoorde manier.

Post Een Reactie »