7 Nuttige Afvallen Tips

Ad oktober 22, 2013 0
7 Nuttige Afvallen Tips

Gewicht verliezen is niet altijd even makkelijk. De meesten kunnen bij het afvallen dan ook wel wat hulp gebruiken. Hieronder vind je daarom zeven nuttige afvallen tips die je zullen helpen om het afvallen te versnellen en vergemakkelijken. Je kunt de tips direct toepassen op je dagelijks leven.

1: Probeer jezelf niet uit te hongeren (crash dieet)

Dit is iets wat vaak gebeurt bij mensen die net beginnen met afvallen: zo weinig mogelijk eten. Het probleem is dat je lichaam zich nu overschakelt op de ‘overlevingsmodus’. Je lichaam denkt nu dat er voeding tekort is en zodra je weer wat meer begint te eten komt het er minstens zo hard weer aan. Die overlevingsmodus betekent namelijk dat het lichaam sneller energie opslaat (als vet).

2: Vergeet je ontbijt niet!

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Een goed ontbijt zorgt ervoor dat de spijsvertering op gang komt en een goede spijsvertering is heel belangrijk als je gezond wilt afvallen. Daarnaast helpt een goed ontbijt ook om lange tijd je honger te stillen.

3: Eet vaker (kleinere maaltijden)

Zorg ervoor dat je in plaats van een paar grote maaltijden, meerdere kleine maaltijden op een dag eet. Als je deze kleine maaltijden goed over de dag verdeelt zul je merken dat je vrijwel geen hongergevoel meer zult hebben. Dit maakt het afvallen natuurlijk een stuk gemakkelijker. Ook zal op deze manier de spijsvertering soepeler verlopen en de bloedsuikerspiegel stabieler zijn.

4: Drink weinig tot geen alcohol

Alcohol zit vol met calorieën en is daarom slecht als je wilt afvallen. Daarnaast heeft alcohol een negatief effect op de lever terwijl die het natuurlijke vetverbrandingsproces juist stimuleert! Ook kan alcohol je heel erg hongerig maken. Een glaasje wijn op z’n tijd is geen probleem.

Lees ook: 7 sluwe dikmakers

5: Wandel geregeld

Wandelen is een hele makkelijke en ontspannende manier om aan je gewicht te werken. Lekker een blokje om in de avond of in het weekend even een stuk wandelen in het bos. Wandelen is gezond voor het hele lichaam en werkt ook heel goed tegen stress! Elke dag even een halfuurtje wandelen heeft al een heel positief effect, zowel op het lichaam als op de geest.

6: Doe aan krachttraining

Krachttraining als methode om af te vallen wordt vaak genegeerd, zeker door vrouwen omdat ze denken dat ze te gespierd zullen worden. In feite is het gewoon een hele effectieve manier om snel vet te verliezen. Door de intense inspanning tijdens de oefeningen wordt je stofwisseling flink omhoog gegooid. Dit zorgt ervoor dat je niet alleen tijdens, maar ook lang na het trainen nog calorieën blijft verbranden. Dit is echt één van de beste afvallen tips voor sneller resultaat!

7: Zorg voor voldoende slaap

Voldoende slaap zorgt voor een goede balans voor het hele lichaam. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat een goede nachtrust ook heel erg belangrijk is bij afvallen. Wanneer je onvoldoende slaap krijgt heb je overdag meer honger. Dit heeft te maken met de huishouding van verschillende hormonen die belangrijke rollen spelen bij het slaap-waakritme en de eetlust.

Afvallen tips

Gebruik deze afvallen tips elke dag en je zult zien dat je vooruitgang gaat boeken. Een idee is om deze tips uit te printen en ergens om te hangen in huis. Zo wordt je er steeds aan herinnert en dit zal je meer motiveren om je er echt aan te houden. Kun je ze niet allemaal waarmaken, kies dan gewoon de tips uit die het best bij jou passen. Succes!

Denk jij eraan om serieus overtollig vet te verbranden, zonder honger te lijden? Lees dan eens de Afslank Receptenbijbel. Hierin wordt je stap voor stap verteld hoe je met makkelijk te bereiden, lekkere maaltijden je persoonlijke doel kunt halen.

Met deze recepten leer je hoe je zonder te jojoën blijvend vet kunt verliezen op een verantwoorde manier.

Post Een Reactie »